گنجینه شهدای جهان اسلام

هدف این سایت معرفی شهدای جهان اسلام است

گنجینه شهدای جهان اسلام

هدف این سایت معرفی شهدای جهان اسلام است

گنجینه شهدای جهان اسلام

این سایت مربوط به کانون فرهنگی رهپویان شهدای جهان اسلام است.

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب

اولین جلسه بصیرتی

چهارشنبه, ۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۰۸:۱۵ ب.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم.
 با عرض سلام ، ادب و احترام خدمت خادمین گرامی.
قبل از هر چیز لازم است که خداوند متعال را شاکر باشیم که توفیق خدمت گذاری شهدا را به ما عنایت کرده .
خیر مقدم عرض می کنیم محضر همه بزرگواران ، و تشکرمی کنیم از همراهی و همکاری تک تک خادمین گرامی.

و همچنین عذر خواهی کنم از محضر  اساتید محترم ، امیدوارم جسارت حقیر را به بزرگواری خودشان عفو  بفرمایند . بنده بنابه دلایلی مجبور شدم که در محضر شما اساتید لب به بیان سخن به اندازه وسع و توان اندکم  کنم .
ان شاالله همکاران در تلاشن برای جلسات اینده از حضور اساتید خبره در علم و بیان استفاده نمایند .
با این حال چند کلامی در باب فلسفه و راز شهادت خدمت شما عرض می کنم

در هر زمینه ای که انسان بخواهد به نحو شایسته فعالیت کند می باید شناخت دقیقی از ان داشته باشد ما که به عنوان خدمت گذاران شهدا در جامعه اسلامی ایفای نقش می کنیم نیاز به شناخت خواهیم داشت.لذا مطالبی را به جهت یاداوری عرض می نمایم .نخست می پردازیم به معنای واژه شهید :
شهید از مصدر شهادت، به کسی گفته می شود که در میدان جنگ برای حفظ و دفاع از دین خدا کشته شود. برای درک بهتر بنده سعی کردم از فرمایشات بزرگان دین استفاده نمایم .
علامه طباطبایی رحمت الله علیه در تفسیر المیزان در ذیل ایات ١٤ال عمران و ٦٩ نساءو ٦٩ زمر می نویسد که منظور از شهید و شهدا در قران، شاهدان اعمال است نه کشته گان در راه خدا و شهید به معنای کشته در راه خدا ، اصطلاحی است که در بین مسلمانان رایج شده است.
البته در ذیل ایه ١٩ سوره حدید قول بعضی از مفسرین را نقل می کند که گفته اند منظور از شهید در این ایه و ایات دیگر همان کشتگان در راه خدایند واین قول را رد نمی کند .

نا گفته نمایند که اطلاق لفظ شهید بر کشتگان راه خدا در روایات فراوان ، و در عرف جامعه اسلامی هم به کشتگان در راه خدا شهید می گویند.
در تفسیر نمونه ایت ایت الله مکارم شیرازی چنین تفسیر می شود؛که
شاید این نام گذاری به این جهت باشد که انان در میدان جنگ با دشمنان حق حاضر شده و یا به این جهت که نعمت های بزرگی که برای انان اماده شده مشاهده می کنند و یا به خاطر حضورشان در پیشگاه خداست .
اما در تفسیر المیزان علامه طباطبایی احتمال دیگری را بیان می کند ،اینکه همچنان که بعضی از مومنان به مقامی می رسند که شاهد بر حقیقت اعمال بندگان هستند و در اخرت به پیشگاه خدا به انها شهادت می دهند

در توضیح بیشتر واژه این نکته نیز قابل توجه است که شهادت در فرهنگ اسلام دو معنی متفاوت دارد یک معنی خاص و دیگری معنی گسترده و عام، معنی خاص شهادت همان کشته شدن در معرکه جنگ در راه خداست که احکام خاصی در فقه اسلامی دارد ، مثل عدم نیاز شهید به غسل و کفن بلکه با همان لباس خونین دفن شود.
اما معنی وسیع شهادت ان است که انسان در مسیر انجام وظیفه الهی کشته شود یا بمیرد .در باره این موضوع هم ایت الله مکارم شیرازی در تفسیر نمونه می فرماید: هر کس در حین انجام چنین وظیفه ای به هر صورت از دنیا برود شهید است.
این گفتار مختصر تعریفی از واژه شهادت است.

در تاریخ ملت ها روز هایی پیش می اید که بدونه ایثار و فداکاری و دادن قربانیان بسیار خطرات بر طرف نمی شود و اهداف بزرگ و مقدس محفوظ نمی مانه اینجاست که گروهی مومن و ایثار گر باید به میدان بیایند و با گذشتن از خون خود از ایین حق و اسلام پاسداری کنند در منطق اسلام به این گونه افراد شهید می گویند چون اقدام انها در واقع عملیاتی اگاهانه ، عاشقانه ، خاصانه و فداکارانه به سوی میدان پرخطرنبرد حق علیه باطل و فدا شدن برای جلوگیری از نفوذ و پیشروی دشمن غدار و حفظ و استواری پرچم عزت و سربلندی اسلام بوده است .
کسانی که در چنین ازمون ها سربلند بیرون می ایند در واقع روحیه شهادت طلبانه دارند چون فلسفه شهادت را به خوبی درک کرده اند امیر المومنین علی ع از این روحیه شهادت طلبانه به طمع شهادت یاد می کنند .در شرح ابن ابی الحدید امده که علی ع در باره می فرماید : به خدا سوگند اگر این نبود که هنگام برخورد با دشمنم طمع شهادت دارم و خود را برای شهادت در ان هنگام اماده می کردم ، دوست داشتم که حتی یک روز با چنین مردمی زندگی نکنم.
این روحیه در طول تاریخ بوده و تا به امروز هم پایدار است این ویژگی خاص در حادثه کربلا به اوج کمال می رسد و پس از ان نیز هر جنبش و نهضت دینی و اسلامی که در جهان به وقوع می پیوند د روح شهادت طلبانه برجسته ترین عنصر پیروزی و موفقیت را تشکیل می دهد.

انقلاب اسلامی ایران که نهضت حسینی به رهبری امام روح الله کبیر بود همه صحنه های ان جلوه های ایثار و حرکت شهادت طلبانه است و بخصوص در حادثه دفاع مقدس  و جنگ تحمیلی ،و بعد از رحلت ان امام این روحیه به رهبری امام خامنه ای مد ظله العالی به ان سوی مرزها کشیده می شود .
و تمام تلاش دشمنان کم رنگ کردن و در نهایت از بین بردن این روحیه است.

این است که رهبری معظم انقلاب اسلامی صیانت از فرهنگ جهاد و شهادت یا به تعبیر دیگری زنده نگه داشتن یاد شهدا اجر ش را با شهادت یکسان می دانند .پس حرکت شما خادمین عزیز از منظر امام مسلمین یک جهاد فی سبیل الله است .همانطوری که همه شما در جریان اتفاقات در درون جامعه اسلامی هستید تضعیف یا از بین بردن این روحیه در اولویت برنامه های دشمن است.

در اینجاست که راهکارهای مقام عظمای ولایت را باید عملی کنیم .مقابلع به مثل فرهنگی بهترین راه مقابله .
برای مقابله با دشمن هم این روزها نقش خادمین شهدا در معرفی این فرهنگ به جامعه باید پرنگ گردد .به طور مثال بر گزاری یادواره ها ، مراسمات، نمایشگاه ها به صورت اتش به اختیار می تواند تاثیرات خوبی بر افکار عمومی داشته باشد.

باید با چشم باز و برنامه ریزی دقیق تمام تحرکات دشمن رصد بشه و در نقطه مفابل برنامه های ارزشی در مکان های مذهبی یا حتی محلات اجرا بشود این روز ها به نظر شخص حقیر فعالیت های حقیقی می بایست بیشتر شود

گاهی احساس می شود که جنگ احد انقلاب اسلامی شروع شده است اگر تنگه احد را برای حراست و پاسداری تقسیم کنیم بخشی از ان مربوط به حفظ فرهنگ جهاد و شهادت است

در این برهه هرگونه سستی یا خدای ناکرده روی اوردن به مسائل دنیایی می تواند غفلت بوجود اورده و نظام اسلامی بار دیگر ضربه خواهد خورد

لذا خادمین شهدا و پاسداران صیانت ازفرهنگ ایثار و شهادت با توکل بر خدا و توسل به اولیا خدا می باید با تلاش مضاعف از این برهه غبار الود سرباند خارج شوند

ان شا الله به شرط حیات در جلسه اینده به تکمیل مباحث خواهیم پرداخت .
در پناه حق تعالی سالم و سربلند باشید.

۹۷/۰۴/۱۳ موافقین ۰ مخالفین ۰
مجمع جهانی خادمین شهدا_ شاهد خبر گنجینه شهدای جهان اسلام

بصیرتی

شاهد خبر

مجمع خادمین شهدا

گنجینه شهدای جهان اسلام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی